Sairaanhoitaja, päivitä sähköpostisi. Kysely tietojärjestelmistä tulossa!

8.1.2020

Sairaanhoitaja, päivitä sähköpostisi - kysely tietojärjestelmistä tulossa!

Kysely potilastietojärjestelmien käytettävyydestä, vaikutuksesta työhön ja kirjaamiseen kuluvasta ajasta tulee sähköpostiin helmikuun lopulla. 

 

Tehyläisten sairaanhoitajien näkemykset ovat tärkeitä, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien ongelmat löydetään ja korjataan. Tietojärjestelmäkohtaiset tulokset luovat tietojärjestelmätoimittajille julkista painetta parantaa käytettävyyttä. Vastaajat saavat myös itselleen tietoa kollegojen kokemuksista eri tietojärjestelmistä.

Valtakunnallisen kyselyn vastaukset kootaan ammattiryhmittäin, alueittain ja tietojärjestelmittäin. Myös järjestelmien vertailutiedot julkaistaan.

Tehy ja Sairaanhoitajaliitto lähettävät kyselylinkin helmikuussa sähköpostiisi. Sähköpostiosoite kannattaa päivittää ajan tasalle, jotta kysely löytää vastaajat. Osallistumalla kyselyyn vaikutat, ja Sairaanhoitajaliitto sekä Tehy voivat ajaa etujasi.

Kysely on osa Sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä­palveluiden seuranta ja arviointi STePs 3.0 -hanketta, jota THL koordinoi. Tavoitteena tuottaa työpaikoille vertailu- ja seurantatietoa sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden kehittämisen tueksi.

Sairaanhoitajat osallistuvat valtakunnalliseen tietojärjestelmäkyselyyn toista kertaa.